Αγία Ευφημία

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Θα μας βρείτε στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Ευφημίας.

Η Αγία Ευφημία, (Αγια-Θυμιά τη λένε οι ντόπιοι) είναι η έδρα του Δήμου Πυλαρέων, συγκοινωνιακός κόμβος, αλλά και γραφικότατο λιμάνι, τουριστικό αραξοβόλι απέναντι από την Ιθάκη.

Τούτη την πολίχνη τη χαρακτηρίζει η ρυμοτομία από το 1878, οι άνετοι δρόμοι και οι τουριστικές ανέσεις.
Ό,τι ζητάς στις διακοπές σου, απλόχερα η περιοχή το προσφέρει. Πέρα από τη διασκέδαση, μπορείς να δροσίσεις το κορμί σου στο Λιθοβάτη, στο λιμάνι και στον παραλιακό δρόμο προς τη Σάμη όπου υπάρχουν μικρές πανέμορφες παραλίες. Εδώ θα ακούσεις το κύμα να σμιλεύει τα άσπρα βότσαλα και τους ραβδωτούς βράχους.

Το άσπρο εκκλησάκι της Αγίας Ευφημίας στο λιμάνι έδωσε το όνομά του στην κωμόπολη. Την Αγία Ευφημία τη συνοδεύει η ιστορική γραμμή. Οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει ίχνη από αρχαία έπαυλη και μωσαϊκά Ρωμαϊκής Περιόδου, πιστοποιώντας ότι τούτο το μέρος ήταν εκλεκτό για τη δύναμή του προς στεριά και θάλασσα σε παλιότερες εποχές.

Πηγαίνοντας προς την καρδιά της Πυλαρινής χαράδρας, γύρω υψώνονται επιβλητικά οι πλαϊνοί ορεινοί όγκοι που οριοθετούν την Πύλαρο. Η Αγία Δυνατή και απέναντι το Καλονόρος. Στις μέσα πλαγιές τους και στην κοίτη που σχηματίζουν, βρίσκονται τοποθετημένα τα 24 χωριά της Πυλάρου, δώδεκα σε κάθε ορεινό όγκο.
Πέρα από αυτά όμως, ο δήμος πυλάρου (στον οποίο ανήκει η Αγία Ευφημία) έχει σαν σήμα κατατεθέν την παραλία του Μύρτου που απέχει 8 χιλιόμετρα από την Αγία Ευφημία δηλαδή 10 μόνο λεπτά με το αμάξι.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επιλέξει το νησί για διακοπές και να μην έχει δει ή κολυμπήσει στην υπέροχη αυτή παραλία.
Η διασημότερη παραλία της Κεφαλονιάς και για πολλούς η καλύτερη όλης της Ελλάδας. Το απόλυτο μπλε και τυρκουάζ σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι υπεροχής με τα βράχια της δυτικής Πυλάρου και την απέραντη ακτή στρωμένη με άσπρη άμμο και βότσαλα.
Η ομορφιά της θάλασσας και η αποθέωση των χρωμάτων. Το πρώτο αντίκρισμα από το ύψος του δρόμου, που κόβει την ανάσα. Η διαδρομή προς την παραλία που περνάει μέσα από μια πυκνόφυτη χαράδρα επιτρέποντας ανά διαστήματα μια κλεφτή ματιά προς το μεγαλείο της φύσης που περιμένει λίγο πιο κάτω να συγκλονίσει τις αισθήσεις.
Το κολύμπι στα πιο χρωματιστά και διάσημα ελληνικά νερά. Και, το παιχνίδι με τον ήλιο πάνω στα ολοστρόγγυλα κάτασπρα βότσαλα.